Henri Berruet

·

Portaleteneko sukaldaria

«xingar-urina urturik sakatzen duzu urzoaren gainean. Baina aitzin, urzoa trentzen duzu armagnacan»

xingar-urina urturik sakatzen duzu urzoaren gainean. Baina aitzin, urzoa trentzen duzu armagnacan
Henri Berruet, Portaleteneko sukaldaria eta etxekanderea. AMIKUZEKO IRRATIA
Ainize Madariaga
2025/10/22 08:00

Donapaleuko larrazkeneko hamabostaldiaren karietara, Amikuzeko merkatarien batasunak Kaputxinada antolatua du urriaren 31an, merkatu estalian. Zer den? Donapaleuko jatetxe zenbaitetako sukaldariek erakutsiko dute nola errearazten duten urzoa Kaputxinada maneran, hots, xingar-urinez estalirik.

Ontsa konprenitzeko nola den urzoa errearazteko manera hori, Garruzeko Portaletenea jatetxeko semearengana joan gara eta errezeta salatu dauku.

Interesgarri izanen zaizu